Torstain gospelklassikko – Gospel Power, Tänään voi olla se päivä

Torstain gospelklassikko – Gospel Power, Tänään voi olla se päivä

LupausNetin ensimmäinen Torstain gospelklassikko on muisto kultaisen 80-luvun viimeisiltä vuosilta. Kyseisen vuosikymmenen suosituimpiin gospelyhtyeisiin kuulunut Gospel Power pääsi 1987 mukaan myös legendaariseen Levyraati-ohjelmaan kappaleella Tänään voi olla se päivä.

Gospel Power nousi valtakunnalliseen valokeilaan voitettuaan vuonna 1981 Tampereella pidetyn Nuorison Taidetapahtuman parhaan yhtyeen palkinnon. Yhtye valittiin myös Hämeen läänin parhaaksi hengelliseksi yhtyeeksi. Yhtyeen tunnetuimpiin jäseniin kuuluivat 1986 yhtyeen solistiksi tullut Heikki Hela, Pentti Hietanen sekä yhtyeen perustajajäseniin kuulunut gospel-legenda Lasse Heikkilä.

Gospel Power -yhtye esiintyi toimintansa aikana vuosina 1980-88 sadoissa tilaisuuksissa eri puolilla Suomea. Yhtye kävi myös Suomen rajojen ulkopuolella ja esiintyi Ruotsissa, Hollannissa ja Saksassa. Näiden vuosien aikana julkaistiin kaikkiaan viisi pitkäsoittoa, joista toiseksi viimeinen Pölyä! lienee jäänyt kaikkein merkittävimmäksi. Viimeisimmän albuminsa Suojatie myötä yhtye päätti toimintansa samannimiseen musikaaliin. Vuonna 1994 ilmestyi vielä kokoelmalevy Best of Gospel Power. Kappaleen Tänään voi olla se päivä ohella yhtye muistetaan mm. lauluista Totta se on, Hän elää, Se toimii ja Rauhanruhtinas.

Tänään voi olla se päivä -kappaleen myötä LupausNet aloittaa uuden juttusarjan ja esittelee joka torstai yhden jollakin tavalla ajatuksia herättäneen ja mieliinpainuneen klassikkokappaleen. LupausNetin Torstain gospelklassikko voi olla kotimaista musiikkia tai sen alkuperä voi olla jostakin kauempaa. Kappaleen ensiesitys saattaa olla tapahtunut jo vuosikymmeniä sitten tai se voi olla vain muutamia vuosia vanha. Gospelklassikoiden yhdistävänä tekijänä voidaan pitää kuitenkin sitä, että nämä kappaleet ovat sekä kokonaisuutena että sanoituksiltaan asian ytimessä ja ansaitsevat tulla kuulluksi yhä uudestaan ja uudestaan.

Lähteet: Wikipedia, Lasse Heikkilä, GospelPower Ry

About The Author