Suomalainen Messu toteutetaan uudistettuna juhlaversiona Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlan kunniaksi

suomalainenmessuLasse Heikkilän messun muotoon rakennettu sävelteos Suomalainen Messu toteutetaan vuonna 2017 uudistettuna juhlaversiona Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlan kunniaksi konserttisaleissa ja kirkoissa eri puolilla Suomea. Noin tunnin kestävän sävelteoksen aikana katsojat pääsevät keskelle suomalaisen luonnon kauneutta multimediaesityksenä, vierailevat monissa suomalaisuuden musiikkityyleissä pohjalaisesta uhosta Itä-Suomen iloisuuteen sekä voivat elää uudelleen satavuotisen Suomen ilot ja surut. Teos koskettaa monin tavoin itsenäisyyden ajan historiaa ja on musiikillisesti sukua suomalaiselle kansanmusiikille.

Suomalainen Messu sai alkunsa vuonna 1997 säveltäjä Lasse Heikkilän kansallissävyisistä melodioista, joita hän myös sanoitti ja lähetti sanoitettaviksi tuntemilleen tekstintekijöille. Yhteistyö koreografi Sirkku Hoikkalan kanssa synnytti lopulta 16-jäsenisen tanssi- ja lauluryhmän Valkia. Suomalainen Messu esitettiin ensimmäisen kerran Turussa marraskuussa 1998. Sen jälkeen Suomalaista Messua on esitetty lukemattomia kertoja ympäri Suomea ja ulkomaita. Lue lisää osoitteessa suomalainenmessu.fi.

Myös Radio Dei on mukana Suomalaisen Messun uudistetussa versiossa

Radio Dein 20-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Radio Dein kuuntelijoilla on ainutlaatuinen tilaisuus saada oma kynänjälki uudistuvan Suomalaisen messun lauluihin. Radio Dei järjestää runokilpailun, jonka sadosta inspiroivimmat tekstit Lasse Heikkilä säveltää lauluiksi juhlavuoden Suomalaiseen messuun. Runojen viimeinen toimituspäivä on 31.3.2016. Runot toimitetaan tekstimuotoisena sähköpostilla Radio Dein osoitteeseen suomalainenmessu@radiodei.fi. Uusista lauluista on luvassa myös levy, joka ilmestyy keväällä 2017. Lue lisää osoitteessa radiodei.fi.

About The Author