Pekka Simojoen Nordic Praise myi kultaa

Pekka Simojoen Nordic Praise myi kultaa

Suomen tunnetuimpiin gospelmuusikoihin kuuluvan Pekka Simojoen albumi Nordic Praise on myynyt kultalevyyn oikeuttavat yli 10 000 kappaletta. Vuonna 2014 julkaistua albumia on lähtenyt maailmalle eri kanavien kautta tähän mennessä noin 13 000 kappaletta. Albumin suosio yllätti Simojoen, sillä muusikko tietää hyvin, ettei fyysisten levyjen myynnillä enää usein pääse kultalevylukemiin. ”Kyllä se jonkinlainen pieni ihme lienee, että kiinnostus on ollut näin laajaa ulkomaita myöten.” Simojoki toteaa.

Simojoen säveltämistä englanninkielisistä ylistyslauluista koostuvasta albumista on ehditty julkaista myös kaksi vieraskielistä painosta arabian- ja vironkielellä. Myös uusia käännöksiä on jo työn alla. Lisäksi yksittäisiä lauluja on käännetty usealle kielelle, kuten ruotsiksi, hepreaksi ja japaniksi. ”Ehkä pohjoismaisesta perinteestä kumpuavilla melodioilla ja syvällisillä sanoituksilla on annettavaa amerikkalaisen ylistysmusiikinperinteen rinnalla”, Simojoki pohtii. ”Olisi hienoa, jos Nordic Praise –laulut voisivat olla laajemminkin avaamassa suomalaisen gospelmusiikin tietä maailmalle.”

Juhlan kunniaksi on julkaistu musiikkivideo albumin kappaleelle The Name Above All Names. Laulun suomenkielinen versio Yksi nimi ylitse muiden löytyy myös uudesta virsikirjan lisävihkosta. Video hyödyntää pohjoismaista luontokuvastoa, ja se onkin Simojoen sanoin pieni ylistys Luojan luomalle pohjolan luonnolle.

Lisätietoja aiheesta osoitteessa nordicpraise.com.

About The Author