Löytty, Simojoki ja Laaksonen yhteiselle kiertueelle syksyllä

Löytty, Simojoki ja Laaksonen yhteiselle kiertueelle syksyllä

Jaakko Löytty, Pekka Simojoki ja Petri Laaksonen lähtevät yhteiselle Gospel Gentlemen -kiertueelle syksyllä 2018. Suomalaisen gospel-musiikin ystäville  jo useamman vuosikymmenen varrelta tutut muusikot kiertävät syksyllä yhdessä yhdeksän kirkkoa eri puolilla Suomea. Näissä Gospel Gentlemen –konserteissa lauluntekijät laulavat yksin ja yhdessä esittäen omia ja toinen toistensa lauluja.

Kolmisenkymmentä albumia julkaisseen Löytyn tunnetuimpia yhteislauluja ja virsiä ovat Kahden maan kansalainenSiunaa koko maailmaa ja Pidä minusta kiinni. Hän on ollut perheineen Senegalissa lähetystyössä ja toiminut jo pitkään Herättäjä-Yhdistyksen matkaveisaajana. Suomigospelin tuotteliain lauluntekijä Pekka Simojoki on puolestaan kiertänyt Suomea jo lähes 35 vuotta niin trubaduurina kuin erilaisten yhtyeiden kanssa. Hänellä on takanaan 70 äänitettä ja hän on kirjoittanut noin 700 hengellistä laulua ja virttä. Lauluja on myös käännetty kymmenille eri kielille. Simojoen tunnetuimpiin lauluihin kuuluvia kappaleita ovat mm. Herra kädelläsi, Tulkoon joulu, Taivaan Isä suojan antaa sekä Yksi nimi ylitse muiden. Kappaleellaan Täällä Pohjantähden alla suomalaisten sydämiin laulanut Petri Laaksonen aloitti laulajauransa 25 vuotta sitten. Laaksonen on julkaissut kaksitoista soololevyä, useamman kokoelmalevyn sekä säveltäjänä lukuisia teema-albumeita, kuten Sininen hetkiLauluja särkyneille ja Lohdutuksen lauluja. Yhteensä Laaksosen levyjä on myyty yli 250 000 kpl.

Gospel Gentlemen -kiertueen tuottaa Kansan Raamattuseura yhteistyössä Ohjelmatoimisto Kristallin kanssa. Konsertit juontaa Heli Karhumäki. Lue lisää osoitteessa ohjelmakristalli.com.

Gospel Gentlemen –kiertue:

31.10. Lahti, Ristinkirkko
01.11. Helsinki, Temppeliaukion kirkko
02.11. Turku, Mikaelinkirkko
04.11. Kangasala, kirkko
21.11. Jyväskylä Taulumäen kirkko
22.11. Isokyrö, kirkko
23.11. Oulu, Oulujoen kirkko
24.11. Kuopio, Tuomiokirkko
25.11. Joensuu, Joensuun kirkko

About The Author