Jippii-työ täyttää 20 vuotta

Jippii-työ täyttää 20 vuotta

Tänä vuonna juhlitaan 20-vuotiasta Jippiitä. Juhlavuoden kunniaksi julkaistaan ensimmäinen kokoelmalevy, jolle on valittu 20 innostavaa Jippii-laulua vuosien varrelta.

Jippii-lapsityö alkoi vuonna 1998, kun ensimmäinen Jippii-näytelmäkiertue kiersi eri puolilla Suomea. Silloin ei vielä ollut olemassa Jippii-lauluja. Jippii 2 –kiertueen aikana lauluja alkoi syntyä ja ensimmäinen levy Jippii, Taivaan Isän hommissa julkaistiin 2001. Työ alkoi kasvaa, kun suuren suosion myötä Jippii-lähetystapahtumia ryhdyttiin järjestämään yhä useammin eri puolilla Suomea. Kiertämisen seurauksena lapsikuoroja alkoi pian syntyä eri seurakuntiin, kirkkokuntiin ja kouluihin.

Jippii-levyjä on 20 vuoden aikana ilmestynyt suomen kielellä kaikkiaan 10 kappaletta. Nämä levyt sisältävät yhteensä 130 laulua. Jippii-musiikkia on levytetty suomen kielen ohella myös muilla kielillä. Lauluja on käännetty ja tehty suomen kieli mukaan luettuna jo 30 eri kielellä. Yhteensä Jippii-aiheisia levyjä on eri kielillä julkaistu 50 kappaletta.

Tämän vuoden aikana järjestetään runsaasti Jippii 20 v -konsertteja. Päätapahtumia ovat vappuna 1.5. Helsingin Tuomiokirkossa järjestettävä levynjulkistuskonsertti, Ison Kirjan juhannuskonferenssin avajaisjuhla 20.6. sekä Ryttylän Kansanlähetyspäivien konsertti 8.7.

Lue lisää työstä osoitteessa jippiimissio.fi.

About The Author