Händel-kuoro konsertoi marraskuussa Tampereella ja Hämeenlinnassa

Händel-kuoroHändel-kuoron vuoden 2015 pääkonsertti Sound the Trumpet! järjestetään Tampereen tuomiokirkossa lauantaina 21.11.2015 klo 18. Konsertin voi kuulla myös Hämeenlinnan kirkossa sunnuntaina 22.11.2015 klo 18.

Marraskuussa englantilaisen säveltäjän Henry Purcellin (1659–1695) kuolemasta tulee kuluneeksi 320 vuotta. Purcell sävelsi maallista musiikkia, kuten oopperoita sekä erilaista juhlamusiikkia hovin tarpeisiin. Näiden lisäksi hänen tuotannostaan on säilynyt myös suuri määrä kirkkomusiikkia. Sound the Trumpet! -konsertin tarkoituksena on tarjota yleisölle monipuolinen katsaus Purcellin sävellystuotantoon. Konsertin ohjelma rakentuu Purcellin kuningatar Maryn hautajaisiin säveltämän musiikin ympärille. Teos esitettiin myös Purcellin omissa hautajaisissa vuonna 1695. Esityskokoonpanona teoksessa on kuoro, solistit, vaskiyhtye, rumpu ja urut. Tämän teoksen esitys pyritään järjestämään ohjelmallisesti vaikuttavaksi vaskien, rummun ja kuoron muodostamine kulkueineen.

Konsertin muu ohjelma rakentuu Purcellin kirkkomusiikkituotannosta valittuihin teoksiin siten, että konsertin aloittavista juhlavista vaskifanfaareista siirrytään vähitellen hartaampiin tunnelmiin. Kuoron osuudet esittelevät yleisölle anglikaanisen kirkon kirkkomusiikkiin keskeisenä kuuluvia anthemeita, jotka vastaavat saksalaisen kielialueen kantaatteja. Purcellin musiikin lisäksi ohjelmaan sisältyy myös hänen aikalaistensa teoksia, joita aiemmin on luultu Purcellin säveltämiksi.

Konsertin johtaa Händel-kuoron taiteellinen johtaja Debra Gomez-Tapio. Solisteina laulavat altot Marjo Nurmi ja Elina Aho-Kuusama, tenori Mats Lillhannus ja baritoni Lauri Solin. Cembalistina ja urkurina on kuoron pitkäaikainen yhteistyökumppani Ilpo Laspas. Soitinryhmä muodostuu Risto Skrikbergin rummusta ja Tampere Filharmonian muusikoista koottavasta vaskiryhmästä.

Lippujen hinnat 25 €, eläkeläisille ja opiskelijoille 20 €; S-Etu-kortilla liput maksavat 21/17 €. Lippuja voi varata osoitteesta liput@handel-kuoro.fi. Konserttipäivinä lipunmyynti kirkon ovella alkaa klo 17.00.

About The Author