Lax Co -yhtye julkaisi viittomakielisen videon

Lax Co -yhtye julkaisi viittomakielisen videon

Jyväskyläläinen juurimusiikista innoitusta ammentava Lax Co -yhtye julkaisi elokuun lopulla viittomakielisen videon viime vuoden marraskuussa ilmestyneestä musiikkivideostaan Jos vain Jeesus. Tiettävästi ensimmäisenä suomalaisena kristillistä musiikkia soittavana yhtyeenä viittomakielistä materiaalia julkaiseva Lax Co julkaisee tulevan syksyn ja talven aikana sarjan viittomakielisiä videoita kappaleista, joita löytyy sekä yhtyeen ensimmäiseltä että valmisteilla olevalta toiselta albumilta.

Aloite Lax Co:n hankkeeseen tuli Jyväskylässä Kuurojen palvelusäätiöllä työskentelevältä Taru Kokkoselta, joka myös viittoo kappaleet. Lax Co:n laulujen sanat koskettivat itseä, ja ajattelin, että haluan välittää sen myös viittoen niille, jotka eivät sanoja kuule, kertoo Kokkonen.

Lax Co -yhtye soittaa sekä omia kappaleita että yhtyeen uudelleen sovittamia hengellisen musiikin klassikoita. Yhtyeen musiikkia voisi kuvailla tyyililajien folk, bluegrass ja blues yhdistelmäksi. Lax Co -yhtyeen jäseniä ovat Jani Lakonen (laulu ja kitara), Harri Vesanen (lyömäsoittimet) ja Tapani Vaahervaara (kontrabasso, haitari ja taustalaulu). Lue lisää osoitteessa laxco.fi. Tutustu myös yhtyeen esikoisalbumin Kaksitoista tarinaa arvosteluun.

About The Author