Levyarvostelu: Ulla & Pete – Ani ma’amin, I believe

ulla_pete_ani_ma'aminUllan ja Peten kokoelma-albumille on kerätty lauluja pariskunnan vuosina 2011 ja 2013 ilmestyneiltä äänitteiltä Kuljen kanssasi ja Hyvä näin. Hyvän ja tasapainoisen tunnelman siivittämänä etenevä kokoelma on erittäin hyvä johdatus kaksikon tähänastisten tuotosten pariin.

Ullan ja Peten tyyli esittää musiikkia on hauras ja herkkä, mikä antaa laulujen vahvaan sanomaan yhdistettynä kuulijalle mahdollisuuden syvempäänkin kappaleiden taustojen ymmärtämiseen etenkin juutalaisen kansan kärsimystä ja kokemuksia kuvaavissa kappaleissa.

Yli kahdenkymmen vuoden ajan yhdessä musisoineen pariskunnan yhteistyö toimii hyvin Ullan kantaessa päävastuuta lauluosuuksista. Kauniisti vahvan pianon ympärille sovitetut kappaleet on valittu heidän ominaisuuksilleen ja vahvuuksilleen sopivasti. Alkuperäisistä albumeista poiketen ovat kokoelma-albumin kaikki laulut saaneet englannin- tai hepreankielisen ulkoasun ja lopputuotos näin kansainvälisemmän tunnelman.

Ani ma’amin – I believe on erityisesti Israelin ja juutalaisen musiikin ystävien levykokoelmaan oiva lisäys. Kokoelmalevylle on valittu pariskunnan aikaisempien levyjen koskettavimmat laulut, jotka avautuvat Ullan ja Peten herkän ja tunteikkaan tulkinnan ansiosta kappaleiden muitakin versioita kuulleille kuuntelemisen arvoisella ja persoonallisella tavalla.

16.12.2014 / Lassi

Julkaisutiedot: Ulla & Pete, Ani ma’amin I believe (Prisma-musiikki / Aikamedia, 2014)

About The Author