Levyarvostelu: Petri Ritari – Elon meri

Kaksinkertainen tangoprinssi Petri Ritari on uskoontulonsa jälkeen keskittynyt hengelliseen musiikkiin ja hänen viimeisin levynsä, toukokuussa 2012 julkaistu Elon meri, on jo miehen neljäs täyspitkä hengellisen musiikin albumi. Iankaikkisen elämän toivosta kertovia, pääosin hyvinkin tuttuja, lauluja on muokattu Ritarin musiikilliseen olemukseen ja vahvuuksiin sopivalla näkemyksellä kappaleiden ollessa sovituksiltaan kuitenkin alkuperäisille lauluille uskollisia.

Petri Ritarin mahtava ääni soi levyn alusta loppuun saakka sointuvassa harmoniassa soitinten kanssa ja koko levy huokuu hengelliselle musiikille ominaista taivaskaipuuta ja aitoutta. Sanoma on kerta kaikkiaan mahtava ja erityisesti kappaleet Elon meri sekä elämän riemua ja raikkautta pursuava Isä pitää huolen ovat pysäyttävän herkkiä. Kauniita lauluja ja väkevää sanomaa tarjoava albumi on ehdottomasti yksi viime vuoden parhaista hengellisen musiikin levyistä.

Petri Ritarin Elon meri on LupausNetin uuden viidellä lauseella -sarjan ensimmäinen levyarvostelu. LupausNetin viidellä lauseella -levyarvostelun on tarkoitus kiteyttää levyarvostelu viiteen lauseeseen tarjoten silti lukijalle informaatioarvoltaan olennaisimmat asiat LupausNetin perinteisen laajemman levyarvostelun tavoin.

8.1.2013 / Lassi

About The Author