Levyarvostelu: Park 7 – Kohillaan

Park 7_KohillaanToisen täyspitkän albuminsa viime vuoden lopulla julkaissut Park 7 jatkaa ensimmäiseltä levyltä tutulla energisellä otteella myös uudella albumillaan. Kohillaan -levyltä ensimmäisenä singlenä julkaistu kappale Huudetaan keräsi jo ennen levyn julkaisua mukavasti huomiota ja nostatti odotuksia levyä kohtaan.

Park 7 on kaivanut yhtyeenä esiin erityisesti vuosituhannen vaihteen molemmin puolin suuressa huudossa olleen energiapopin, jonka sisällä on hentoisia vaikutteita myös rockista ja punkista. Kuten tälläkin levyllä, mennään tyylilajissa alusta loppuun saakka yhdellä vaihteella eli täysillä.

Viretaso ja into on yhtyeellä kyllä kohdillaan, mutta mitään kovin korkealentoista tai uutta ja ihmeellistä ei Kohillaan tarjoa. Kappaleet jäävät melko yksiulotteisiksi ja valitut ratkaisut tuntuvat olevan nopeasti kypsyneitä ja ennalta-arvattavia. Toiveita herättävästi alkaneet laulut jäävät liian usein harmittavan lähelle onnistumista.

Myös sanoitukset jäävät melko keveiksi. Yhdistävänä tekijänä jokaisesta kappaleesta huokuu kuitenkin selvästi positiivinen ja rohkaiseva asenne ”kyllä me selvitään”.

Mieleenpainuvin kappale

Kohillaan on sanoitusten osalta levyn syvällisimpiä kappaleita. Muutenkin kappale kuvastaa hyvin yhtyeen luonnetta ja musiikkia myös aiheeseen kuuluvine woo-osioineen. ”Meil on kaikki hyvin kun me tiedetään minne lopulta täältä lähdetään”.

Yhteenveto

Valitettavasti en oikein saa kiinni levyn juonesta. Musiikki kuulostaa puhtaine soundeineen ja sovituksen pienten koukkujen ansiosta ihan hyvältä ja laadukkaalta. Sieltä täältä voi sanoista havaita iänkaikkisen elämän odotusta, rukousta ja toivoa. Mutta syvempään ymmärrykseen ja vuorovaikutukseen kuulijan kanssa yhtyeen musiikki ei silti tällä kertaa onnistu pääsemään.

Loppuhuomautuksena voidaan todeta vielä, että jos jonakin hetkenä kaipaat musiikkia, joka voi antaa kunnon rutistuksen ja kääntää harmaan päivän aurinkoiseksi ja energiseksi, voisin suositella yhden tai kahden kappaleen kuuntelemista juuri tältä levyltä.

19.4.2016 / Lassi

Julkaisutiedot: Park 7 – Kohillaan (Aikamedia, 2015)

About The Author