Levyarvostelu: Lasse Riutamaa & family – Sinä Olet, Säveliä Seppo Jokisen sanoihin

Riutamaa_sina_oletHelmikuussa ilmestynyt tenori Lasse Riutamaan uutuuslevy Sinä Olet pitää sisällään kymmenen pääasiassa Seppo Jokisen sanoihin sävellettyä kappaletta. Useita soolo- ja duettoalbumeita julkaissut Riutamaa on saanut tälle albumille tuekseen myös useita perheenjäseniään.

Laulun lehtorina teatterikorkeakoulussa toimiva Riutamaa on esiintynyt uransa aikana erilaisissa ooppera-, operetti- ja musikaaliosissa sekä eri teattereissa Suomessa ja tehnyt runsaasti soolonauhoituksia Suomen Yleisradioon. Vahva musiikillinen tausta kuuluu tälläkin albumilla äänen varmuutena ja selkeytenä.

Seppo Jokisen sanoitukset ja Hannu Huhtalan sävellykset ovat lyömätön yhdistelmä. Parantava ja hoitava rakkauden evankeliumi on joka käänteessä avoimesti läsnä. Puhuttelevien sanoitusten ohella myös jousisoittimet nousevat kappaleissa isoon osaan. Riutamaan perheorkesteri ja jousisoittimien osalta tukena toimiva Trio Festivo sitovat sävellykset ja sanoitukset herkällä tavalla yhteen.

Mieleenpainuvin kappale

Useiden laatukappaleiden joukosta nousee kuitenkin melko selkeästi yksi esille. Levyllä toisena kappaleena soiva Luoja kaipaa lapsiaan on herkkyydessään ja sanoman armollisuudessa koskettava. Isän ja tyttären duetto soi tässä kappaleessa erityisen kauniisti.

Yhteenveto

Myös Tenorissimo-kokoonpanon jäsenenä tutuksi tullut Riutamaa tulkitsee ja eläytyy musiikkiin juuri niin hyvin kuin laulamisen ammattilaiselta odottaa voi. Muutamia hieman erikoisia sovituksellisia ratkaisuja lukuun ottamatta levy on tasaisen laadukas ja rauhallinen kokonaisuus. Pitkälti Riutamaan varassa oleviin lauluosuuksiin olisi kenties voinut hakea syvyyttä taustalaulajien avulla. Levyn parasta antia ovatkin erityisesti kaksi duettoa, jotka herättävät musiikin aivan toisenlaisella tavalla eloon.

10.6.2015 / Lassi

Julkaisutiedot: Riutamaa Lasse & family – Sinä Olet (Aikamedia, 2015)

About The Author