Levyarvostelu: Kolmen Keisarin Liitto – Kolmen Keisarin Liitto EP

KolmenKeisarinLiittoKeski-Suomessa tukikohtaansa pitävä Kolmen Keisarin Liitto toteutti pitkäaikaisen unelmansa ja julkaisi kuuden kappaleen debyytti-EP:n viime vuoden lokakuussa. Itse itseään vahvasti flanellipaitarock-kategoriaan lokeroiva yhtye nojaa musiikissaan perinteikkään, vahvasti kitaran ympärille keriytyvän musiikkilajin ominaispiirteisiin. Raikkaan modernilla ja riittävän omintakeisella otteella musiikkia tekevä bändi vaikuttaisi ensilevyn perusteella olevan vahva ehdokas hieman enemmän kokeilevan kuin suoraviivaisen suomigospelin suunnannäyttäjäksi.

Kolmen Keisarin Liitto on löytänyt oman mukavuusalueensa. Tässä yhteydessä sanalla mukavuusalue on nimenomaan positiivinen kaiku. Kappaleet ovat mukavan erilaisia, mutta jotenkin loksahtelevat silti kohdilleen samaan sielunmaisemaan. Levyltä löytyy sekä rytmikkäämpää ja tempoltaan vilkkaampaa rockia että rauhallisempaa tunnelmointia. Vuoron saa välillä rosoisempi soitanto ja välillä tyylikkäämpi ja soundeiltaan puhtaampi soitto. Määrä ei tunnetusti kovinkaan usein korvaa laatua ja näin on myös Kolmen Keisarin Liiton debyyttialbumin kanssa. Kokonaisuus kuulostaa varsin onnistuneelta.

Kolmen Keisarin Liiton musiikki on laadukkaan kuuloista ja nuorekasta gospelrockia. Laadukkaasti rakennetut kappaleet kehittyvät oikeaoppisesti ja erilaiset kappaleenosaset ovat oikein mainiosti kohdillaan. Yhtye ei pyri sanoituksillaan tarjoamaan valmiita vastauksia vaan pikemminkin herättelemään ajatuksia elämän erilaisista asioista. Keskipisteenä on kuitenkin kristillinen usko.

Mieleenpainuvin kappale

Levyn mieleenpainuvin kappale on lauluista viimeinen eli Kaikille meille. Melodia on hyvä ja laulun rakenne kohdillaan. Tässä laulussa on rukous ja tarina, johon elämässään kompastuneet ja maailman poluille eksyneet voivat samastua.

Yhteenveto

Vaikka tällä hetkellä kristillinen musiikki etsii vahvasti itseään toisaalta rytmeihin ja sulavaan riimittelyyn keskittyneen rapin ja toisaalta aavistuksen elektronisempaan suuntaan kääntyneen kristillisen kevyen musiikin sekä metallimusiikin puristuksessa, löytyy kysyntää tällaiselle suomigospelin perinteitä arvostavalle ja kunnioittavalle musiikille edelleen. Yhtyeen uskonelämän kipuja ja kolhuja pohdiskelevat sanoitukset koskettavat monia. Oman musiikillisen kehyksensä löytänyt ja tasapainoisen debyyttialbumin työstänyt Kolmen Keisarin Liitto on ehdottomasti ansainnut paikkansa myös kristillisten tapahtumien isommilla esiintymislavoilla.

12.3.2015 / Lassi

Julkaisutiedot: Kolmen Keisarin Liitto – Kolmen Keisarin Liitto EP (2014)

About The Author