Levyarvostelu: The Truth – Loppuunkulunut

TheTruth_LoppuunkulunutMitä saa, kun yhdistää Eppu Normaalin ja Timo Rautiaisen, ja tarjoaa seokselle hieman Terapiaa? Tietenkin The Truthin.

The Truth on Jurvasta kotoisin oleva yhtye. Viiden miehen kokoonpanon debyyttialbumi ”Loppuunkulunut” julkaistiin 23.6.2010. Levy nousi julkaisunsa jälkeen Suomen virallisella listalla sijalle 40.

Kuten alustuksesta saattoi päätellä, The Truth soittaa suomirokkia. Ja yksinkertaista sellaista. Yhtyeen musiikissa yhdistyvät vahvat kitaravallit ja perusrumpukompit tyylilajille uskollisesti. Kappaleiden aiheena toistuu eri muodoissa uskon taistelu. Sanoituksissa on kyllä selkeydessään järkeä. Niissä ei ole turhia kiertoilmaisuja tai koristeita, vaan konkreettista asiaa. Bändin laulaja on samasta puusta muiden murheellisten laulujen maan tulkitsijoiden kanssa: Tunnetta ja tahtoa löytyy, mutta laulutaidot eivät varsinaisesti kuulijaa sykähdytä.

Yhteenveto

Ylä- ja alamäkiä levyllä ei juurikaan ole. Kokonaisuus sisältää kymmenen kappaleen verran tasaisen surumielistä massaa. Levyn kuunteleminen alusta loppuun vaatiikin tästä syystä suoraan sanottuna voimia ja kestävyyttä.

Kotimaiset uudet tulokkaat tuntuvat tällä hetkellä mieluummin valitsevan metallimusiikin rokahtavan tavaran sijaan. Ehkä tällaiselle musiikille on kotimaisessa gospelissa siis kysyntää. Väkisin jää kuitenkin miettimään, että kenelle yhtyeen musiikki loppuviimein on suunnattu ja mitä omaa The Truth tuo suomalaiseen gospelmusiikkiin. The Truthin musiikki on parhaimmillaankin melkoisen tavanomaista rokkia, jossa ainoana poikkeuksena maalliseen tavaraan loistaa rehellinen kristillinen sanoma.

21.12.2010 / Lassi

Tämä pysäytti

Täytyy muistaa, että kyseessä on bändin debyyttilevy. Ja yritystä on, joten siitä ehdottomasti pisteet. Toisaalta, yhtye on julkaissut aiemmin jo kaksi omakustannetta ja ollut koossa vuodesta 2000 lähtien. Olisivatko rahkeet riittäneet pidemmälle? Esimerkiksi syksymmällä ensimmäisen levynsä julkaissut DonkeyRide onnistui tekemään selvästi laadukkaamman ja omaperäisemmän tuotoksen.

About The Author