Levyarvostelu: Michael W. Smith – Wonder

Michael W. Smith on varmasti yksi tunnetuimmista kristillistä musiikkia esittävistä artisteista. 27-vuotisen uransa aikana Michael W. Smith on julkaissut 21 albumia, saavuttanut kymmeniä musiikkipalkintoja ja myynyt 15 miljoonaa levyä. Merkittäviä lukuja kelle tahansa muusikolle, ja erityisesti kristilliselle musiikintekijälle.

Michael W. Smithin viime syksynä julkaistu levy Wonder nousi toisella listaviikollaan Lupaus.Netin Kristillisen Levylistan toiselle sijalle.

53-vuotiaana Michael W. Smith on edelleen kristillisen musiikkimaailman suosituimpia artisteja. Eikä Wonder varmasti suosiota ainakaan heikennä. Levy on toteutukseltaan taattua Michael-laatua. Sovitukset ovat loppuun asti mietittyjä ja kappaleiden melodiat tarttuvia. Levyltä löytyy niin menevämpiä biisejä kuin rauhallisia ja pohdiskelevia kappaleitakin. Sekoitus on toimiva. Kaikenkaikkiaan hittikaavalla tehtyjä kappaleita siis. Kappaleet ovat järjestään selkeitä ja kahden ensimmäisen kappaleen jälkeen, paria poikkeusta lukuunottamatta, myös erittäin rauhallisia. Michaelin tyyliin kristillisestä sanomasta ei ole tingitty. Elämän ilot ja surut ovat vahvasti läsnä. Levyn kappaleiden takaa löytyy tuttuja nimiä. Michaelin lisäksi mm. Matthew West ja Matt Maher ovat antaneet oman panoksensa kokonaisuuteen. Levyn kappaleista kaksi ensimmäistä, Save Me From Myself ja Take My Breath Away, ovat radiosoittoon erittäin hyvin soveltuvia ja ovatkin tästä syystä saavuttaneet suurta suosiota erityisesti Amerikan kristillisillä radioasemilla.

Yhteenveto

Wonder ei yllättänyt. Levy on täynnä pehmeää kristillistä poppia tuttuun Michael W. Smithin tyyliin. Levyn kappaleet ovat helposti kuunneltavia lauluja ja kokonaisuus on seesteä ja kypsä. Pitkä ura näkyy, ja kuuluu. Mikä on toisaalta hyvä asia. Tasapainoisesta toteutuksesta huolimatta levy ei kuitenkaan ole aivan Michaelin parasta. Levyn loppupään lauluja kuunnellessa nousee mieleen hieman täytekappaleiden maku. Levy on Michael W. Smithin henkilökohtaisimpia tuotoksia ja tämä antaa levyn kuuntelemiseen oman herkän lisänsä.

11.4.2011 / Lassi

Tämä pysäytti

”You belong to me” kertoo rakkaudesta ensisilmäyksellä. Kappale on erittäin kaunis balladi ja pitää sisällään Michaelin rakkaudentunnustuksen vaimolleen Debbielle.

About The Author