Levyarvostelu: HB – Pääkallonpaikka

Kovasti kehittynyt ja taajaan levyjä tehtaileva HB on onnistunut Pääkallonpaikka-levyllään löytämään uudelleen sisäisen HB:nsa. Yhtye on palannut onnistuneesti ja tyylikkäästi taipaleensa alkulähteille.

Levy on monipuolinen sekoitus metallia, rockia ja rauhallisempaa tunnelmointia. Laulaja-Johannan ääni sopii paremmin tähän kokonaisuuteen kuin edellisten levyjen korkealtakovaa -metalliin. Laulajan ääni soikin levyllä erittäin tasapainoisesti mukautuen ongelmitta tyyliltään vaihteleviin kappaleisiin.

Levyn sanoitukset ovat järjestään kantaaottavia ja kunnioitettavan yksiselitteisiä. Kristillistä sanomaa ei häpeillä, päinvastoin sanoma on kirkkaasti esillä.

”Jeesus on noussut aamen, halleluja! Hänessä on kaikki valta ja voima. Syntiset kurjat saivat armahduksen. Herralle kiitos ja kiitos Jeesus!

Musiikillinen osaaminen on bändillä jälleen kehittynyt ja toteutus on mallikelpoinen. Mikä parasta, kunnianhimoinen toteutus ei heikennä kristillistä sanomaa ja sanoistakin saa selvää. Suomalaisten kristillisten yhtyeiden kohdalla törmää harvemmin näin laadukkaaseen kokonaisuuteen.

Yhteenveto

Pääkallonpaikka on kyllä kaikkiaan nautittavaa kuunneltavaa. Levyn kappaleet vaihtelevat siihen tahtiin, että tylsistymään ei ehdi. Sanoituksia kuunnellessa pääsee uskonelämän asioita ja arvoja miettimään ja pohdiskelemaan monelta kannalta.

21.7.2011 / Lassi

Tämä pysäytti

Ymmärrän kappaleen numero 4 tarkoituksen. Siitä voi olla varmasti monta mieltä. En ole kuitenkaan koskaan kuullut hengellistä laulua, jossa mainitaan näin monta kertaa paholaisen nimi. Siitä jää valitettavan karvas jälkimaku, mikä ei onneksi kuitenkaan kokonaisuutta mainittavasti heikennä.

About The Author