Levyarvostelu: GodFM – Näkymätön

Tunnetko jo GodFM:n? On jäseniä kolme tässä, suomenkielisen gospel-rapin kärkiryhmässä. Ja tässä nämä nykypäivän runoilijat, kristikunnan verbaalivirtuoosit, nyt ovat toistamiseen elämän suurimpien totuuksien äärellä. Yhtyeen toinen täyspitkä albumi kantaa nimeä Näkymätön.

Näkymätön käynnistyy ensi sekunnista lähtien oikealla asenteella. Kolme erilaista ääntä säestää toisiaan saumattomasti. Muiden kunnioitettavien rap-levyjen tapaan GodFM on löytänyt myös osaavia ulkopuolisia vahvistuksia mukaan levylle.

Yhtyeen jälki on pysäyttävää ja erittäin laadukasta. Levyn edetessä hyväksi todetut konstit poimitaan valikoiden uusiokäyttöön ja luodaan tuoreita elementtejä mukaan sekoittaen rohkeasti uutta. Toistoon ei kuitenkaan sorruta. Levy etenee mukavasti ja helmiä löytyy. Omaan näkemykseen luotetaan vahvasti. Avausraidan lisäksi erityisesti kappaleet Kuolemanvarjonlaakso ja Enemmän pysäyttävät.

Kokonaisuus on hyvin balanssissa, lauluosuuksia on riittävästi ja taustalaulaja säestää onnistuneesti. Sanoitukset ovat kiinni uskon ytimessä ja juuri niin kantaa ottavia kuin musiikkilajilta edellyttää voi. Rukous ja henkilökohtaisen elämän pohdinta ovat jokaisessa biisissä tavalla tai toisella läsnä.

Mieleenpainuvin kappale

Vaikka aiemmin mainitut biisit ovat levyn parasta antia, nousee suosikiksi kuitenkin kappale numero neljä (Kaiken Keskellä). Kappale nostaa osuvasti esille tavallisen ihmisen rehellisen rohkean rukouksen tämän päivän materialistisen kulutuskulttuurin ja ahdistusten keskeltä. Ou jee, totuus on läsnä!

Yhteenveto

GodFM on löytänyt oman polkunsa. Kokonaisuus kestää kuuntelua, ja on erinomaisen laadukas ja monipuolinen niin sisällöllisesti kuin tuotannollisesti. Kappaleissa yhdistyvät mainiosti myös varovaiset poiminnat erilaisista tyylilajeista. Sanoma on läsnä joka biitissä ja rapin seassa on ilahduttavan paljon puhtaita lauluosuuksiakin mukana. Kokemus on ensimmäisestä albumista kasvanut ja itsevarma ote kantaa alusta loppuun saakka. Pojat tietävät mitä tekevät. Ja se on ainoastaan hyvä asia. Levy on ehdottomasti yksi vuoden parhaista kristillisistä albumeista.

26.8.2011 / Lassi

Tämä pysäytti

Levyä kuunnellessa hämmentyy yhä uudelleen siitä, miten mainiolla tavalla tuttuja suomenkielen sanoja voi taivuttaa.

About The Author