Uusi Alku -tapahtuma innosti yleisöä ja kutsui kävijöitä osallistumaan

Uusi Alku -tapahtuma innosti yleisöä ja kutsui kävijöitä osallistumaan

Huomasin Facebookista, että Uusi Alku -tapahtuma oli tulossa 5.1. Lempäälän Hakkarin liikuntahallissa ja niinpä päätin ottaa osaa tapahtumaan. Sain houkuteltua mukaani kaksi tuttua tyyppiä seuraksi. Lähdimme ajamaan jääkylmään Lempäälään. Kuten aina aikaisemminkin ajoin ensin jäähallin pihaan ja tajusin taas kerran, että oikea halli olikin seuraavassa risteyksessä. Jätimme välistä aamupäivän ohjelman ja kun saavuimme, oli iltakonsertti juuri alkanut.

Uusi Alku näyttäytyy hyvin erilaisena tapahtumana rippikouluikäiselle kuin muulle kansalle. Olen ymmärtänyt, että pohjimmainen idea tapahtumassa on se, että nuoret pääsevät itse tekemään asioita ja olemaan osana tapahtumaa. Suurin juttu ei ole siis esiintyjät ja hyvä show vaan tekemisen meininki. Tästä myös osaltansa kertoo uusialkulempaala -YouTube-kanava joka on ladattu täyteen materiaalia tapahtuman valmistelusta.

Itse kuitenkin saavuin valmiiseen tapahtumaan ja sen viimeiseen osioon, joten tämä tarina on kerrottu siitä näkökulmasta. Paikanpäälle oli saapunut n. 200-300 nuorta. Tapahtuman keski-ikä oli todennäköisesti 15 vuoden tietämillä. Illan alussa nuoret esittelivät mitä olivat aikaisemmin päivällä tehneet tehtäväpisteissä ja sen jälkeen kuultiin stand up -koomikko Mikko Vaismaata. Suurin odotukseni kohdistui kuitenkin illan pääesiintyjään, ulkomaiseen Twelve24 yhtyeeseen.

Vihdoin bändi toivotettiin tervetulleeksi lavalle. Keikan aloitus oli tyylikäs. Strobot vilkkuivat ja screeneillä pyöri tyylikästä videomateriaalia. Keikka lähti räjähdysmäisesti käyntiin ja lavalle ilmestyi kaksi miestä ja nainen. Yleisö otti yhtyeen vastaan valtavalla metelillä.

Bändin naislaulaja näytti heti alkuunsa kykynsä. Ääni oli terävä ja läpitunkeva, mutta erittäin puhdas. Ehkä miksauksellisesti välillä tuntui, että naisen laulu repi viimeisetkin vaikut korvan pohjalta. Tämä on kuitenkin ymmärrettävää ja kuulunee osittain tähän musiikkigenreen.

Musiikkityyliksi voisi päällimmäisenä mainita dancen. Musiikissa oli hyvin bassoa ja potkua. Pitkät nostatukset räjäyttivät aina jytkyvät välisoitot käyntiin. Ensimmäiset välispiikit alkoivat perinteisellä yleisön huudattamisella. Pian kuitenkin siirryttiin syvempiin aiheisiin. Esiintyjien motiivit olivat selvästi evankeliumin levittämisessä. Kesken keikan eräs laulajista jopa kysyi, haluaako joku konsertissa tulla uskoon. Tämän jälkeen rukoiltiin uskonrukous ja potkaistiin seuraava bile-biisi käyntiin.

Twelve24 yhtyeen musiikki ei ehkä ole omaperäisimmästä päästä, mutta yhtye teki kaiken tyylillä ja laulusuoritukset onnistuivat erinomaisesti. Rap-osuuksissa sanat osuivat rytmiin ja laulajilla oli hyvä flow päällä. Kolmen laulajan lisäksi lavalla ei nähty muita henkilöitä. Koreografioihin, hyppimiseen ja tanssillisuuteen esiintyjät olisivat voineet panostaa enemmän, sillä lavashow muodostui lähinnä laulajien jammailusta ja fiilistelystä jääden siten ajoittain laimeaksi.

Sävellyksissä oli selvästi panostettu tarttuviin kertosäkeisiin ja niitä huudatettiinkin usein yleisöllä. Yhtyeen hittibiisi Higher jäi myös hetkeksi soimaan päähäni keikan jälkeen. Voi kuitenkin olla, että yhtyeen levyt eivät päädy kestosoittoon stereoissani. En usko, että tällainen musiikki oikein kestäisi kestokuuntelua.

Kaiken kaikkiaan olen aika varma, että yleisö oli tyytyväinen niin koko tapahtumaan kuin illan pääesiintyjä Twelve24 -yhtyeeseen. Itse pidin kovasti konsertista. Oma kaveriporukkani kertoi tykänneensä yhtyeestä, mutta kokeneensa itsensä aivan liian vanhaksi konserttiin. Uskon, että sama artisti erilaisessa ympäristössä olisi vakuuttanut kahdenkymmenen päälle menevän ikäpolven. Suosittelen ehdottomasti tutustumaan yhtyeeseen ja erityisesti heidän tyylikkäisiin musiikkivideoihinsa.

Uusi Alku -tapahtumasta LupausNetille raportoi pitkään gospel-musiikin parissa taustavaikuttajana toiminut Beatle.

About The Author