LupausNetin Vuoden Valinnat 2014 – Vuoden tapahtuma – Lopettajaiset

TheRainVuosi 2014 osoittautui kohtalokkaaksi useammallekin suositulle gospel-yhtyeelle. Vuoden kuluessa mm. The Rain, Katajainen Kansa ja Immanuel ilmoittivat lopettamisesta joko kokonaan tai pidemmän keikkatauon ajaksi. Myös moni muu yhtye pohti ja pohtii edelleen tulevaisuuden näkymiä. Monen tapahtumankin osalta tulevaisuuden näkymät näyttävät tällä hetkellä epävarmoilta. Legendaarista Vappugospelia vietetään tänä vuonna viimeistä kertaa, ja tapahtuma järjestetään poikkeuksellisesti vasta muutama viikko vapun jälkeen.

Ajat ovat musiikin kulutuksen osalta viime vuosien aikana muuttuneet merkittävästi ja hengelliset musiikkitapahtumat hakevat paikkaansa nykyisessä tilanteessa. Musiikin kulutustottumusten muuttuessa ja yleisön odotusten kasvaessa, tapahtumien järjestämiskustannusten noustessa ja levymyynnin pienentyessä totisempi musiikin tekeminen aiheuttaa haasteita toimivien yhtyeiden ja tapahtumajärjestäjien toimintaan. Monella aloittelevalla artistilla ura hengellisen musiikin parissa saattaa epävarmuuden vuoksi jäädä haaveeksi.

Toki uusia keinoja oman musiikin tunnetuksi saamiseksi on käytössä enemmän kuin menneinä vuosina ja musiikin digitalisoituminen avaa mahdollisuuden tuottaa ja myydä musiikkia käytännössä kenelle tahansa ja missä päin maailmaa tahansa. Surullista kuitenkin on, että laadukasta kristillistä musiikkia tekevät yhtyeet ja asemansa vakiinnuttaneet tapahtumat lopettavat toimintansa. Muutos on kuitenkin mahdollisuus ja avaa mahdollisuuksia uusille tulokkaille. Tärkeintä tietysti on, että etenemme kaikissa toimissamme ja tekemisessämme Jumalan ääntä kuunnellen ja hänen suunnitelmansa mukaan edeten.

Etsitään elämässämme ensisijaisesti Jumalan tahtoa ja käytetään musiikinlahjojamme ja muita taitojamme Jumalan kunniaksi ja toisten palvelemiseksi. Kun teemme päätökset Jumalan kanssa, Hän kyllä sytyttää liekin ja huolehtii meistä.

LupausNetin vuoden tapahtuma 2014 on Lopettajaiset.

————-

LupausNetin Vuoden Valinnat kokoaa yhteen vuoden vaikuttavimmat ja mielenkiintoisimmat levyt. Vuoden Valinnoissa nostetaan esille myös kristillisen musiikin ilmiöitä; yhtyeitä, laulajia, soittajia, säveltäjiä, sanoittajia, esiintyjiä, tapahtumia ym., jotka vievät, ja haluavat viedä, evankeliumin ilosanomaa eteenpäin hengellisen musiikin välityksellä. Kategorioita on tällä kertaa seitsemän: Vuoden artisti, Vuoden levy, Vuoden debyytti, Vuoden lupaus, Vuoden tapahtuma, Vuoden mieleenpainuvin kappale sekä Vuoden ulkomaiset poiminnat. Osassa kategorioista valitaan myös osa-alueellaan kunniamaininnan arvoisesti onnistunut erinomainen kakkonen. LupausNetin Vuoden Valinnat julkaistiin ensimmäistä kertaa vuoden 2011 saavutuksista. Aiemmin vuosien 2011 ja 2012 saavutuksista tehdyt LupausNetin Vuoden Valinnat julkaistaan nyt kolmatta kertaa.

About The Author