LupausNetin toivelista tänään Radio Deissä klo 11-12

LupausNetin toivelista tänään Radio Deissä klo 11-12

Tänään kuullaan Radio Dein Kuuntelijan toivelista -ohjelmassa klo 11-12 LupausNetin toiveita. Mukana on levyarvostelujen mieleenpainuvimpia kappaleita höystettynä muutamalla herkullisella poiminnalla. Tänään pitäisi toivelistalla kuulua seuraavien kappaleiden:

Ask Tiina & The Great Old Band / Taivaaseen
Lyhyesti ja ytimekkäästi tiivistettynä on uskovan ihmisen määränpää juuri siellä. Yksinkertaisesti kolmen soinnun avulla kulkeva kappale on tyyppiesimerkki siitä, miten yksinkertainen runko saa oikein toteutettuna mahtavan kuorrutuksen. Askin sanat ja kerrassaan mahtavasti kappaleen loppua kohden kasvava sovitus asteittain voimistuvine taustakuoroineen tuovat mieleen kuin enkelikuoron laulun konsanaan. Täydellä intensiteetillä ja voimalla pauhaava yhteislaulu vie taivaskaipuun jo aivan kuin taivaan porttien ulkopuolelle kuulostelemaan ja ihmettelemään sitä, mikä riemu meillä kristityillä tulee Raamatun ilmoituksen mukaan olemaan taivaassa.

Bois Ida & Mäki-Reini Ossi / Uusi tie
Ida Boisin Miriam-yhtyeen ja Pro Fiden laulusolistinakin viihtyvän Ossi Mäki-Reinin kanssa laulettu duetto rakentuu loppua kohden kerrassaan tasapainoisesti. Laulajien äänet sointuvat herkästi yhteen ja ovat laulun sanoituksen kanssa yhtenäisen aidossa epävarmuudessa. Kerrassaan loistava kappale.

Chariots / Korkeampi taivaita
Chariotsin 2010 ilmestynyt Ikuinen Jumala -levy on yksi suomalaisen hengellisen musiikin parhaista albumeista 2000-luvulla. Korkeampi taivaita on yksi tuon albumin helmistä.

Helenius Olli / Sinusta voima virtaa
Kiitos Olli hienoista ja puhuttelevista kappaleista, tämä on ehdottomasti niistä paras. Sinusta voima virtaa, Ristiltä voima virtaa.

Herz / Voittajana maalissa
Vuodesta 2012 lähtien yhdessä musiikkia tehnyt Herz-yhtye onnistui luomaan kappaleen, jossa tarttuva melodia yhdistyy onnistuneesti ja mukaansatempaavasti selkeään ja rohkaisevaan sanomaan. Herz-yhtyeen kappale on häkellyttävän helposti lähestyttävä, mutta silti monipuolinen ja taidokkaasti sovitettu. Elämän tärkeimmän asian voi kertoa monella tavalla, mutta tämän kappaleen ydinsanoma on sieltä selkeimmästä ja kannustavimmasta päästä.

Laitinen Arttu / Suljettu maa
Laulun sanat pureutuvat syvälle sieluun yksiselitteisen musiikin maalatessa sanomalle väkevää taustaa. Laulun sanomaa ja merkitystä voi tulkita monelta eri kannalta, mutta päällimmäisenä kertosäkeestä jää mieleen vertauskuva suljetusta maasta ja suljetusta sydämestä, joiden vankeina jokainen meistä tässä elämässä taivaltaa ennen vapahtajan löytämistä. Kovan ulkokuoren ja elämän kolhujen kyynistämien ajatusten ja muurien takaa löytyy tarve ja kaipaus löytää vapauteen.

Lappi Maria / Välähdyksiä
Välähdyksiä on jokaisen tahdin osalta mieleenpainuva kokemus. Kerronnan, rakenteen, melodian ja sovituksen osalta hienosti viimeistelty kappale on lyhyesti tiivistettynä tarina johdatuksesta, johon turvautuen saamme ylistää ja kiittää ihmeellistä Jumalaamme hänen armostaan.

Lax Co / Hengen voimaa
Hersyvän pirteänä sovituksena, mutta sanomaltaan toisaalta niin totisena ja ajatuksia herättelevänä soiva Hengen voimaa on oiva valinta piristämään yhtyeen debyyttialbumin pääsääntöisesti melko pelkistetyllä tyylillä ja rauhallisella tempolla soivia kappaleita. Kappaleen sanoma on hyvin selkeä ja ymmärrettävä: ”Hengen voimaa, sitä tarvitaan”.

Maksetut viulut / Jumalan perhe
Tämä kappale esitettiin ensimmäisen kerran vuoden 2012 Maata Näkyvissä -festivaalien tunnuskappaleena. Kristittyjen yhteydessä on yliluonnollista voimaa. Olisiko tässä kappaleessa aineksia nousta kristikuntaa yhdistäväksi yhteislauluksi, kuten esimerkiksi Lasse Heikkilän Suomalainen Messu -kappale Laulu Suomelle tai Pekka Simojoen Yksi nimi ylitse muiden?

Petra / Do not let your heart be hardened
Omilta nuoruusvuosilta kaikuu tämä suosikkiyhtye. Yksi yhtyeen parhaista hitaammista kappaleista.

Selah / More and more of you
Selah yhtye käväisi Suomessa viime syksynä. Heidän läsnäolonsa ja aitoutensa on käsinkosketeltavaa. Yhtä hyvin olisi voinut valita melkein minkä tahansa yhtyeen kappaleista. Tässä on kuitenkin sanoma niin kohdillaan.

Åström Nina / Anna sade, Jumala
Tämä laulu on mahtava ylistyslaulu. Pyhä Henki on ollut väkevästi inspiroimassa tätä ja se koskettaa niin monella tavalla. Anna sade, Jumala!

About The Author