Levyllinen virsiä reggae-rytmillä – esittäjänä Katajainen Kansa

Mukavan letkeään muotoon sovitettuja virsiä sisältävä Reggae-virret -albumi julkaistiin perjantaina 25.10. Soundbite Recordsin julkaisemalla levyllä virsiä tulkitsee reggaeryhmä Katajainen Kansa. Vaikka yhtye onkin ollut levyn toteuttamisessa täysipainoisesti mukana, ei levy ole varsinaisesti kuitenkaan Katajaisen Kansan levy.

LupausNet kysyi kappaleiden valitsijana, sovittajana ja taiteellisena tuottajana toimineelta Katajaisen Kansan rumpalilta Markus Savijoelta projektin taustoista.

Mistä ajatus virsilevyn toteuttamisesta lähti liikkeelle? Virret ovat olleet eri artistien, kuten Samuli Edelmann, Jukka Tolonen ja Jukka Perko, käsittelyssä lähivuosina jo useampaan otteeseen. Ovatko perinteiset virret vielä kaikkien huulilla?

Olimme tehneet Katajaisen Kansan kanssa reggae-messun, jonka jälkeen aloin työstämään Reggae-virret -levyä yhtyeen laulajan Tommi Ahosen idean pohjalta. Levyn tarkoituksena on saada virsille kaikenikäisiä kuulijoita. Virret ovat tärkeää hengellistä perintöä Suomen kansalle.

Albumin kymmenen virren joukkoon ovat päässeet mm. Pilvimuurista valo välähtää, Hyvyyden voiman, Herra kädelläsi ja Jumala ompi linnamme. Miksi juuri nämä kappaleet päätyivät levylle?

Valitsin levylle virret, jotka olivat pääasiassa duurivoittoisia ja iloisia. Tärkeää oli myös, että virret sai sovitettua mukavaan reggaepoljentoon. Virsissä säilyy alkuperäinen melodia vaikka esimerkiksi tahtilajit voivat hieman vaihtua.

Mitä tarkoittaa, että Reggae-virret ei varsinaisesti ole Katajaisen Kansan albumi?

Projekti lähti käyntiin siitä, kun aloin etsimään virsiä ja tein kappaleiden sovitukset valmiiksi. Tämän jälkeen kysyin levylle soittajiksi Katajaisen Kansan soittajat. Tämän vuoksi levy ei siis ole varsinaisesti Katajaisen Kansan levy. Jos se olisi, niin silloin soittajat olisivat halunneet itse olla sovittamassa omat osuutensa. Siksi levyn nimessä lukee esittäjänä Katajainen Kansa. Tosin levyn helposti tulkitsee Katajaisen Kansan levyksi.

Reggae-virret pitää sisällään pirteitä ja mielenkiintoisia reggae-sovituksia tutuista virsistä. Levy on ensimmäinen laatuaan Suomessa ja sopii kappalevalintojensa ansiosta kaikenikäisille. Katajaisen Kansan muusikkojen ohella Reggae-virret -levyllä vierailevat Pekka Simojoki, Immanuel ja Maallikkosaarnaajat.

Uuden albumin myötä Katajainen Kansa keikkailee aktiivisesti myös reggaemessujen merkeissä. Lue lisää aiheesta Soundbite Recordsin nettisivuilta ja katso Katajaisen Kansan konsertit LupausNetin tapahtumakalenterista.

About The Author