Kirkolliskokous hyväksyi lisävihkot suomen- ja ruotsinkieliseen virsikirjaan – kirkkoihin loppuvuodesta 2016

SuomenEvLutKirkkoSuomen evankelis-luterilaisen kirkon kirkolliskokous hyväksyi lisävihkot suomen- ja ruotsinkieliseen virsikirjaan. Lisämateriaaliin hyväksyttiin 79 suomenkielistä ja 147 ruotsinkielistä virttä. Mukana on niin tuttuja hengellisiä lauluja kuin kansainvälisiä sävelmiä ja uusia sävellyksiä. Lisävihkot tulevat käyttöön varsinaisen virsikirjan rinnalle adventtina 2016.

Evankelis-luterilaisen kirkon lisävihkovirsissä painotetaan kiitollisuutta ja iloa Jumalan luomista lahjoista sekä ihmisen vastuusta Jumalan luomassa maailmassa. Tavoitteena on ollut tuoda virsiin sekä musiikillisesti että tekstisisällöllisesti jotain uutta ja tavoittaa niitä, joille perinteinen uskonnollinen kieli ja musiikki tuntuvat vierailta.

Suomenkieliseen lisävihkoon ovat päässeet mm. Pekka Simojoen Yksi nimi ylitse muiden ja Riihikirkkohymni, Anna-Mari Kaskisen sanoittama ja Jukka Salmisen säveltämä Rukous on silta, Anna-Mari Kaskisen suomentama Morning has broken sekä runoilija Immi Hellénin sanoittama Suojelusenkeli. Katso kaikki lisävihkoihin hyväksytyt laulut osoitteessa evl.fi.

About The Author