Haastattelussa Seppo Lindeman

Haastattelussa Seppo Lindeman

Pöytyällä Varsinais-Suomessa asuva ja Auran helluntaiseurakunnassa työskentelevä Seppo Lindeman julkaisi ensimmäisen omakustanteensa Toivoni oot syyskuun alussa. Yli kahdenkymmenen vuoden ajan erilaisten musiikkiprojektien parissa laulajana, sovittajana ja tuottajana toiminut Lindeman on aiemmin tullut tutuksi mm. Taivaasta tuulee -lauluyhtyeen riveistä. Kyselimme Sepolta ajatuksia uudesta albumista ja hengellisestä musiikista.

”Tulin uskoon vuonna 1993 ja sieltä lähtien musiikki on ollut olennainen osa elämääni. Toki ennen sitäkin musiikki oli lähellä sydäntä, mutta kyllä laulut vaihtuivat, kun elämääni tuli tarkoitus ja pohja”, Seppo kertoo musiikkiuransa alkuvaiheista.

Miksi seurakuntatyöntekijänä ja välillä kiertävänä laulajaevankelistana viime vuodet toimineen Lindemanin levy ilmestyi juuri nyt?

”Koen olevani kutsumukseltani evankelista. Laulujen avulla pääsen lähelle ihmisiä ja voin niiden kautta kertoa omista kokemuksistani uskonelämän varrelta. Minulle tärkeintä musiikin esittämisessä on se, että olen saanut laulullani jotain ihmistä koskettaa ja joku on löytänyt elämäänsä tarkoituksen. Ajatus omasta levystä on kytenyt sisälläni jo monen vuoden ajan, mutta aika ei ole ollut vielä aiemmin oikea. Nyt koin vahvasti, että Jumala haluaa viedä asiaa eteenpäin”, Seppo toteaa.

Mikä on se viesti, jota haluat uuden levysi kautta ihmisille tuoda?

”Haluan laulujen kautta kertoa siitä toivosta ja rauhasta, jota kulkeminen Taivaan Isän kanssa on elämääni tuonut. Olen omassa elämässäni saanut huomata, kuinka elämän ilojen ja surujen keskellä Jumalan huolenpito kantaa. Toivo on yhteinen nimittäjä kaikille levyni lauluille”, Seppo kertoo.

Hengellisen musiikin sisällöstä ja roolista on keskusteltu viime vuodet vilkkaasti. Erilaiset tyylilajit ovat herättäneet runsaasti mielipiteitä. Mikä sinun mielestäsi tekee musiikista hengellistä?

”Minusta musiikin tyylilaji voi olla mitä tahansa, sanat ovat kuitenkin se tärkein osuus hengellisessä musiikissa. Levyjä kyllä tulee aika kovalla tahdilla ja aina ei ihan pääse mukaan, mitä kukin halua viestittää. Ylistysmusiikki on ainakin seurakunnissa tosi yleistä ja esittävä musiikki, kuten kuoromusiikki, jää vähemmälle. Ymmärrän kyllä, että tarpeita on monenlaisia ja Hän on ylistyksen arvoinen, mutta pasuunan pitäisi antaa oikeita ääniä”, sanoo Lindeman.

Omalta albumiltasi löytyy runsaasti monille tuttuja lauluja, kuten Ylitse merten, Herra kädelläsi ja Suojelusenkeli. Jos näitä levyttämiäsi kappaleita ei oteta huomioon, mikä olisi mielestäsi se hengellinen kappale, joka jokaisen tulisi jossain vaiheessa kuulla?

”Hyviä hengellisiä lauluja on runsaasti, mutta kyllä Olen kuullut on kaupunki tuolla on ehdottomasti kuuntelemisen arvoinen kappale”, perustelee Seppo lopulta valintaansa.

Laulajaevankelista Seppo Lindeman kiertää parhaillaan uuden levynsä merkeissä Suomea. Tulevana sunnuntaina Lindeman konsertoi Ikaalisten vapaa- ja helluntaiseurakunnassa. Katso tarkempi kiertueaikataulu täällä.

SEPPO LINDEMAN

Ikä: 44 vuotta
Perhe: Naimisissa, 3 lasta ja 2 lastenlasta
Ammatti: Seurakuntatyöntekijä
Asuinpaikka: Riihikoski
Harrastukset: Salibandy, Jääkiekko

About The Author