Video: Tiina Ask & The Great Old Band – Ei oo muuta kuin Jeesus – Denomination Blues

Jyväskyläläinen Tiina Ask & The Great Old Band julkaisi albumin Vaeltajan tie 9.11.2014. Kappaleesta Ei oo muuta kuin Jeesus tehty musiikkivideo pohtii aina ajankohtaista teemaa: Kuka on oikeassa?

Alunperin Washington Phillipsin viime vuosisadan alussa tekemässä bluesissa käydään läpi erilaisia sen ajan Amerikassa vaikuttaneita kirkkokuntia ja niiden painotuksia. Tiina Asikaisen ensi kertaa tehdyssä suomennoksessa ei oteta lähtökohdaksi eri kirkkokuntia tai herätysliikkeitä, vaan erilaiset asenteet ja suhtautumistavat uskonnollisuuteen lempeän huumorin sävyttämänä, alkuperäisen esikuvan hengessä. Kristus-keskeinen laulu haastaa suomalaisen kristittyjen yhteisön näkemään yhteisöllisyytensä ja pistämään sivuun opilliset ja näkemykselliset erimielisyytensä sillä ajatuksella, että vain Jeesus on tärkeä.

Vaeltajan tie on vuonna 2013 perustetun, pitkän linjan muusikoista koostuvan yhtyeen The Great Old Bandin ensimmäinen julkaisu, jonka sisällöstä puolet on Tiina Askin lauluja ja loput uusin tekstein toteutettuja country-musiikin klassikoita viime vuosisadalta. Levyltä löytyvät mm. kappaleet Autathan mua (Help me Lord), Taivaaseen (I’ll fly away) ja Ei oo muuta kuin Jeesus (Denomination Blues).

About The Author