Viidellä lauseella: Viktor Klimenko – Kultaiset vuodet

Sielukkaan tulkitsijan Viktor Klimenkon 50-vuotistaiteilijajuhlan kunniaksi julkaistu kolmen cd-levyn kokoelma Kultaiset vuodet kuvastaa erinomaisen kokonaisvaltaisella tavalla tämän rakastetun ja paljon kokeneen taiteilijan uran taitekohdasta alkaneita kultaisia vuosia. Kultaiset vuodet sisältää kaikkiaan 51 kappaletta Klimenkon täydellisen elämänmuutoksen jälkeen jo neljännelle vuosikymmenelle ulottuvan matkan varrelta.

Viime vuonna 70-vuotissyntymäpäiviään ja 50-vuotista taiteilijauraansa juhlistaneen etelävenäläisen kasakkaperheen pojan kyky laulaa ja tulkita koskettavia sanoituksia ja sävellyksiä on pitkän uran aikana todistetusti hioutunut huippuunsa eikä Klimenkon pysäyttävän kirkkaasti kuulijan mieltä ja sielun syvimpiä poukamia herkistävällä voimalla koskettavalle tulkinnalle ole helppoa löytää vertaistaan. Monessa yhteydessä eri asioiden vuoksi ristiriitojen keskipisteeseen ajautuneen Klimenkon kärsimyksen koulun kautta taivaan riemun ymmärtämiseen kääntyneen elämänkatsomuksen tuottamat hedelmät aiheuttavat kuulijassa kokemuksen, joka antaa voimaa ja uudistaa.

Elävän legendan juhlavuoden kunniaksi julkaistiin muitakin kokoelmia, mutta Aikamedian julkaisema Kultaiset vuodet on näistä ehdottomasti koskettavin ja hankinnan arvoinen.

26.4.2013 / Lassi

Julkaisutiedot: Viktor Klimenko, Kultaiset vuodet (Aikamedia, 2012)

About The Author