Levyarvostelu: Wonderful Land – Paremmalle rannalle

wonderfulland_paremmallerannalleTuttuja hengellisen musiikin lauluja 50- ja 60-luvun pop-, rock- ja rautalankamusiikin muottiin sopeuttava Wonderful Land on vakiinnuttanut asemansa musiikillisen tyylinsä sanansaattajana. Yhtyeen viime vuonna julkaistun Paremmalle rannalle albumin kappaleet noudattavat ulkomuodoltaan hyvin paljon yhtyeen esikoisalbumin On kaita tieni tuotoksia. Vanhojen, laajalti tunnettujen kappaleiden levyttämisessä on omat haasteensa, kuten tämänkin levyn kohdalla voidaan todeta.

Wonderful Landin Paremmalle rannalle on täynnä mukavan menevää, iloista ja eloisaa musiikkia. Esikoisalbumilta on otettu mukaan kokemusta, onnistuneita asioita ja vahvuuksia. Sovituksissa ja tuotannon tasalaatuisuudessa on kuitenkin ajoittain havaittavissa puutteita. Toki musiikkityylin aikakauden mukaisesti rehtiys ja aitous tulee ollakin vahvasti läsnä.

Albumin kappaleiden joukossa ovat esimerkiksi helmet Päättänyt olen, Lapsuuden usko sekä Precious Lord, take my hand. Laulut on hyvin valittu ja suomenkielistä tuotantoa on päässyt mukaan aiempaa levyä enemmän.

Mieleenpainuvin kappale

Levyn mieleenpainuvin kappale on ehkä paremmin muista ansioistaan tunnetun Leevi Launosen tekemä Valoja maailman. Pääasiassa 1970-luvulla vaikuttaneen Boanerges-yhtyeen jäsen sävelsi ja sanoitti kappaleen kyseisen vuosikymmenen lopulla. Mukavasti kappaleiden muista versioista poikkeavan laulun ovat aiemmin levyttäneet mm. Juhani Karvonen sekä Marika. Laulun sanoma on selvä. Vaikka valot maailman tuntuisivat houkuttelevilta ja kiehtovilta, on ainoa todellinen valo ja kirkkaus ainoastaan Jeesuksen ristin juurella.

Yhteenveto

Vanhojen, osittain lähes loppuunkuultujen kappaleiden lämmittely toimii hyvin kerran ja livenä. Aina silloin tällöin on toki mukava kuulla uusi versio jostakin vanhasta suosikkilaulusta. Viimeistään toisella täyspitkällä toivoisi kuitenkin valtaosan musiikista olevan jo omaa tuotantoa. Ehdottomasti jotakin uutta pitäisi yhtyeen seuraavalle albumille keksiä. Muuten Wonderful Landin suurimmaksi ansioksi jäänevät live-keikat, joilla yhtye yleisönsä varsin onnistuneesti haltioihinsa saakin.

16.2.2015 / Lassi

Julkaisutiedot: Wonderful Land – Paremmalle rannalle (Aikamedia, 2014)

About The Author