Levyarvostelu: Stay with Stacy – Stay with Stacy

StayWithStacy_Länsirannikolta kotoisin oleva Stay with Stacy ei tyydy debyyttialbumillaan vähään. Taidokkaasti rakennetut kappaleet ja räjähtävällä energialla ladattu läsnäolo nostavat levyn tasolle, jolle vain harva yltää.

Stay with Stacyn järjettömän hyvältä kuulostavat muhkeat soundit ja lähes täydellisyyteen saakka hiotut sovitukset ovat harvinaista herkkua. Kaikkea on runsaasti, mutta silti sopivasti. Kappaleissa mennään koko voimalla eteenpäin eivätkä sovitukset ole sieltä helpoimmasta päästä. Kertosäkeiden alkaessa laitetaan kaikki peliin, mutta säkeistöissä maltetaan rauhoittua. Musiikki suorastaan hehkuu viimeiseen asti hiottua itsevarmuutta.

Stay with Stacy laulaa englanniksi, joka on tunnetusti suomalaisille melko vaikea ääntämisen kannalta. Suomen Idols -kilpailussakin esiintynyt Christer Romberg onnistuu tässä tehtävässä kuitenkin kiitettävästi. Muutenkin muusikot ovat täysin tilanteen tasalla.

Mieleenpainuvin kappale

Levyn yhdeksäs kappale Darkest of days pitää sisällään oikeastaan kaikki ne elementit, joiden varaan yhtyeen musiikki rakentuu. Energinen läsnäolo ja hyvin mietitty rakenne luovat tyylipuhtaan kokonaisuuden, joka saa kuuntelijan haukkomaan henkeään.

Yhteenveto

Vaikka sanoitusten osalta levyllä ei kovin syvällisiin pohdintoihin päästä, on Stay with Stacyn esikoisalbumi kokonaisuutena erinomainen levy. Myös levynkannet luovat vakuuttavan vaikutelman. Sekä sisällöllisesti että tuotannollisesti poikkeuksellista laatua huokuva levy olisi kaikilla mittareilla mitattuna valmis myös kansainväliseen levitykseen.

30.12.2015 / Lassi

Julkaisutiedot: Stay with Stacy – Stay with Stacy (Medusa Production Oy, 2015)

About The Author