Levyarvostelu: Mira Kunnasluoto – Sinuun kun turvaan

Levyarvostelu: Mira Kunnasluoto – Sinuun kun turvaan

Mira Kunnasluodon kolmas hengellinen albumi Sinuun kun turvaan julkaistiin juhannuksena. Tangokuningattaresta hengellisen musiikin tulkitsijaksi kasvaneen Kunnasluodon uusin albumi on hieno levy. Laulajattaren taidokas tulkinta ja helposti lähestyttävät ja mukaansa tempaavat sovitukset vievät iankaikkisen sanoman äärellä olevat tutut kappaleet sopivasti uudelle tasolle.

Sinuun kun turvaan pitää sisällään tuttuja lauluja. Kunnasluodon lauluvalinnat kuvastavat hyvin laulajattaren muutama vuosi sitten uudelleen löytämää ja hiljalleen vahvistunutta uskoa. Jeesus on laulujen ytimessä. Levy aukeaa mainiosti tutun rukouksen myötä. Tämän kappaleen kertosäkeessä tiivistyy niin hyvin koko evankeliumin sanoma, että sen mukana on mahdotonta olla itse laulamatta. Golgatan veressä voima on tinapilleineen on mukavan kevyt, mutta ajattoman sanomansa ansiosta aina koskettava versio jo vuosikymmeniä erityisesti helluntaiherätyksen jäseniä puhutelleesta laulusta. Myös levyn nimikappale, joka ainokaisena edustaa täysin uutta tuotantoa, sopii teemaltaan hyvin kokonaisuuteen. Jerusalemin ihmeellisestä roolista Jumalan suunnitelmissa ei liian usein näinä aikoina kuule laulettavan ja tästä rohkeasta valinnasta täytyy myös mainita.

Aikamedian uuden hovituottajan Markus Vainiomäen kädenjälki on epäilemättä tunnistettavissa. Mm. Nina Åströmin kanssa hyvää yhteistyötä tehnyt Vainiomäki on myös tällä albumilla onnistunut hyvin. Vainiomäelle voikin perustellusti antaa tunnustuksen Kunnasluodon ensimmäisestä hengellisestä levystä, varsin menevän raikkaasta albumista Näytä värisi, niin merkittävästi poikkeavan lopputuloksen aikaansaamisesta. Niin vahvasti hänen oloisensa albumi hitaasti etenevin ja venytetyin, toisiinsa kiinnittynein sävelin etenevä Sinuun kun turvaan on.

Mieleenpainuvin kappale

Aivan uskomattoman hienolla tavalla tuolilta pudottaa levyn keskimmäisenä lauluna ääneen puhkeava Kirkkaus kasvoista Kristuksen. Tämän Hannu Huhtalan säveltämän ja Hilja Aaltosen sanoittaman laulun on tiettävästi levyttänyt aiemmin ainoastaan Viktor Klimenko. Lattaritunnelmilla ja herkullisella akustisella kitaralla maustettu kappale kietoo vastaansanomattomasti mukaansa ja pitää tiukasti otteessaan aivan viimeiseen tahtiin saakka. Tässä laulussa on ainesta vuoden parhaaksi hengelliseksi kappaleeksi.

Yhteenveto

Mira Kunnasluodon Sinuun kun turvaan kuvastaa upeasti tämän hetken laadukkainta tarjolla olevaa hengellistä musiikkia. Kun levyllä yhdistyvät taitava, miellyttävän äänen omaava laulaja, syvälliset sanoitukset sekä laadukas tuotanto, ei lopputulos voi olla kuin upeaa kuultavaa.

Tämä pysäytti

Mira Kunnasluodon ensimmäisen hengellisen levyn Näytä värisi arvostelu on LupausNetin luetuin levyarvostelu tällä hetkellä.

MIRA KUNNASLUOTO – SINUUN KUN TURVAAN

Julkaisutiedot: Mira Kunnasluoto, Sinuun kun turvaan (Aikamedia Oy, 2017)

plus_half_48

About The Author