Levyarvostelu: Robbie Seay Band – Miracle

Robbie Seay Band on Amerikkalainen ylistysbändi. Yhtye nousi pinnalle edellisen levynsä, Give Yourself Away, ansiosta. Levy, ja erityisesti hittibiisi Song of Hope (Heaven Come Down) nautti listamenestystä, ja soi taajaan muutama vuosi sitten erityisesti USAn kristillisillä radioasemilla. Suosion myötä kappale löytyy myös monelta kristillisen musiikin kokoelmalevyltä. RSB julkaisi maaliskuussa 2010 kolmannen albuminsa Miracle.

Robbie Seay Band soittaa uusimmalla levyllään energistä ja pirteää, mutta melankolista musiikkia. Edellisiin julkaisuihin verrattuna bändi on tällä levyllä siirtynyt yhä selvemmin ylistysmusiikista esittävän musiikin puolelle. Levy alkaa jopa hieman u2-vaikutteisella pop-rockilla, jatkuu hieman rauhoittuen ja monipuolistuen, ja päättyy kahteen loistavaan duettoon kahden taitavan, nosteessa olevan naissolistin, Audrey Assadin ja Breanne Durenin kanssa. Levyn sanoma pysyy kuitenkin koko ajan selvänä; Jumala on olemassa.

”Have you ever stared death in the face So close you could hardly breathe in And you cry out to God for mercy to prevent the fall There are very few words to say When you can’t see another day Oh, my heart beats again”

Levyn sanoitukset sisältävät pohdintaa Jumalan läsnäolosta arkipäiväisen elämän iloissa ja suruissa. Vaikka musiikki pääasiassa murheiden ympärillä pyöriikin, on läsnä lohdutuksen sanoma, sekä vahva luottamus Jumalan kykyyn tehdä ihmeitä. Kappaleen nimibiisi Miracle tarttui heti ensimmäisestä kuuntelukerrasta mieleen ja sen pariin on aina mukava palata. Kappale on ehdottomasti tämän vuoden helmiä.

Yhteenveto

Kaikkiaan Miracle on erittäin tasainen ja laadukas kokonaisuus. Pidin. Suosittelen. Erityisesti onnistuneet duetot ilahduttavat kuuntelijaa. Ja vaikka levyn yleistunnelma onkin melko haikea, antaa levyn kuunteleminen voimaa oman elämän haasteisiin.

24.9.2010 / Lassi

Tämä pysäytti

Miracle on jo itse asiassa kymmenes RSB:n julkaisu. Aiemmat seitsemän levyä on julkaistu omakustanteisesti.

About The Author