Levyarvostelu: Mirja Poikkeus – Kaarisilta

90-luvun lopussa uransa aloittanut Mirja Poikkeus julkaisi Kaarisilta-levyn loppuvuodesta 2011. Mukavasti soittoaikaa Radiodeissä saanut levy on täynnä tasapainoisia, herkkiä ja henkilökohtaisia lauluja. Kappaleista muodostuu kokonaisuus, joka kestää kuuntelemista niin kirkoissa kuin konserttisaleissa.

Kaarisillan runko muodostuu tutuista lauluista. Mukaan ovat päässeet niin Petri Laaksosen Saavu valo, Pekka Simojoen Tänään Häneen uskon kuin Lasse Heikkilän Taivaan Isä tuntee tien. Tutumpien laulujen tueksi on liitetty sopivasti uutta materiaalia. Levyn laulut kertovat rakkaudesta elämän eri vaiheissa. Rakkaus niin Jumalaa kuin lähimmäistä kohtaan on sanoituksissa vahvasti läsnä.

Musiikki on rauhallisen letkeää ja tunnelmaltaan nautittavaa. Poikkeuksen ääni on miellyttävä ja muutamia hieman epävarmoja hetkiä lukuunottamatta myös selkeän varma. Soittimet ovat esillä laajalla rintamalla ja erityisesti puhallinsoittimia on käytetty ilahduttavan paljon.

Mieleenpainuvin kappale

Mieleenpainuvimmaksi kappaleeksi valikoituu kappale numero kuusi, Tänään Häneen uskon. Kappaleen sovitus on onnistunut ja erityisesti puhaltimet säestävät laulua kauniisti. Poikkeus todella tavoittaa kauniin, ja sanomaltaan erityisen vahvan, laulun syvimmän olemuksen.

Yhteenveto

Kaarisilta on elämänmakuinen ja tekijänsä näköinen levy. Mirja Poikkeuksen kokemus kuuluu varmuutena kappalevalinnoissa ja laulussa. Kappaleet ovat onnistuneita kokonaisuuksia ja sovitukset tuttujen laulujen osalta riittävästi alkuperäisistä poikkeavia, vaikkakin pääosin hieman yllätyksettömiä. Kaarisilta avaa kuulijalle säteilevän kauniin matkan kohti Jumalan kirkkauden tuntemista.

20.3.2012 / Lassi

Tämä pysäytti

Omakustanteita on takana jo pitkä lista. Olisiko nyt aika siirtyä kokeilemaan siipiä levy-yhtiön suojiin? Taidot ainakin riittäisivät mainiosti.

About The Author