Levyarvostelu: Kenneth Karppinen – Pian Hän saapuu

Laulaja-lauluntekijä Kenneth Karppisen esikoisalbumi Pian Hän saapuu julkaistiin marraskuussa 2011. Päätyönään pastorin tehtävissä toimivan Karppisen ensimmäinen sooloalbumi on onnistunut levy ja erinomainen osoitus perinteisen, julistavan suomi-gospelin valloittavasta voimasta.

Pian Hän saapuu toimii kokonaisuutena mainiosti. Lauluihin on saatu mukavasti potkua ja jokainen kappale on riittävän erilainen. Karppisen musiikissa on oma toimiva soundi, minkä toimivuudesta hänen koskettava ja aito äänensä suurelta osin vastaa.

Kappaleiden sovitukset ovat musiikkityylille soveltuen selkeitä ja yllätyksettömiä. Karppinen ei sorru pikkunäpertelyyn vaan suosii lauluissa suoria ja laveita linjoja, mikä tuo musiikin sanomaan uskottavuutta. Karppisen ääni on vahva, mutta kuitenkin samalla myös herkkä. Ja sanoituksiin nähden vakuuttavan kuuloinen.

Mieleenpainuvin kappale

Pian Hän saapuu on täynnä hienoja kappaleita. Näistä mieleenpainuvin on kappale Herra vieläkö etsin. Kappaleen armon sanoma koskettaa syvältä ja auttaa muistamaan kuinka kompastelun jälkeenkin saamme tukeutua rakkauteen, joka pimeyden keskeltä meidät nostaa ja armahtaa.

Yhteenveto

Pian Hän saapuu on perinteistä, evankelioivaa suomi-gospelia. Laulut ovat sopivan yksinkertaisia ja helposti kuunneltavia. Sanoma tarttuu ja uppoaa jo ensimmäisestä kuuntelukerrasta sisimpään. Koko levy on sangen vakuuttava, ja erityisesti evankeliointiin erittäin hyvin sopiva.

2.5.2012 / Lassi

Tämä pysäytti

Kenneth Karppinen on uusien tuulien ja tekniikoiden keskellä onnistunut palauttamaan jälleen uskon perinteisen suomi-gospelin evankelioivaan voimaan.

About The Author