Levyarvostelu: G-Powered – Tahdon luottaa

Kristillisen, suomenkielisen, trance- ja dance-musiikin suosikki G-Powered julkaisi keväällä 2011 neljännen täyspitkän levynsä. Yhtye on löytänyt oman lokeronsa suomalaisen kristillisen musiikin kentässä. Tästä todistaa yhtyeen vankka kannattajakunta. Mikä mielenkiintoista, faneja löytyy paljon myös Suomen rajojen ulkopuoleltakin.

Levy alkaa lupauksia herättävästi ja ensimmäiset kappaleet toimivat mainiosti. Ota luoksesi, Lähelläsi sun ja Kohti unelmaa ovat kertakaikkiaan loistavia. Levyn edetessä uusia ideoita ei kuitenkaan näytä samaan tahtiin löytyvän ja kappaleet alkavat toistaa itseään. Levyn loppuosa ei juurikaan uutta tarjoa. Tuttu biitti toistuu kappaleesta toiseen ja sounditkin liikkuvat samassa kirjastossa. Toisaalta sopiva toisto on musiikkityylille ominaistakin.

Levyn parasta antia edustaa eheästi onnistunut laulusolisti. Ääni sointuu kappaleissa erittäin tasapainoisesti. Laulaja osaa asiansa.

Mieleenpainuvin kappale

Avausraita Ota luoksesi jättää pysyvimmän muistijäljen ja on levyn parhaimmistoa. Uudelleen lämmitetty kappale kertoo ytimekkäästi kokemusten kautta totuuden löytäneen ihmisen ajatuksista. Sisältö kiteytyy ikuisen elämän kannalta olennaiseen: ”Jeesus tule ja ota luoksesi”. Laulu toimii ja koskettimet säestävät tasapainoisesti.

Yhteenveto

Musiikillisesti Tahdon luottaa jää yksipuoliseksi. Valitettavasti ihan kokonaiseksi levyksi asti materiaali ei riitä. Kappaleet kuulostavat melkoisen samoilta ja omaperäisyyttä on vaikea löytää. Sen verran tasapainoinen ja mietitty kokonaisuus levy kuitenkin on, että kuunteleminen kannattaa. G-Poweredille ei kotimaasta varteenotettavia haastajia löydy, mikä on toisaalta ymmärrettävää. Tyylilaji jakaa mielipiteitä.

7.11.2011 / Lassi

Tämä pysäytti

Mielenkiintoinen veto on levyn viimeinen laulu, akustinen versio kappaleesta Pidät huolta. Se on mukavan erilainen päätös levylle, mutta toisaalta kuvastaa myös musiikkityylin ennakoitavuutta ja ytimen yksinkertaisuutta.

About The Author