Tiina Ask & The Great Old Band

Gospel | lisätietoja tiinaask.fi

Vaajakoskelta lähtöisin oleva The Great Old Band ammentaa vanhasta amerikkalaisesta gospelin juurimusiikista. Se yhdistyy suomalaiseen kansanomaisesti jazzahtavaan rytmimusiikkiin ja  lopputuloksena syntyy tasapainoiset, tyylikkäät ja vahvat raamit Tiina Askin (Asikainen) yhtä aikaa helposti lähestyttäville, mutta teksteiltään syvällisille lauluille. Uudet laulut ovat jotakin toisenlaista suomalaisessa gospelmusiikissa: perinteistä ammentavaa mutta yhtaikaa sekä elämäniloista että kaihoisaa ilmaisua.

Tiina Ask & The Great Old Band Facebookissa

Hei! Mitä sinulle kuuluu? MIlloin viimeksi olet kuullut musiikkia, joka on saanut sinut pysähtymään, kuuntelemaan, on saanut kurkkuasi kuristamaan ja sydämen pakahtumaan ja liikuttanut jotakin sinussa mistä et tiennyt mitään? Milloin musiikki kosketti sinua tavalla jota et voinut ymmärtää - joka laittoi veresi kuohumaan ja kyynelesi tulvahtamaan?

Mä olen ollu aikas hiljaa some- ja keikkarintamalla, mutta se ei tarkoita etteikö pinnan alla olis yhtä ja toista kypsymässä pikku hiljaa. Ei parane kiirehtiä!

Iloisia asioita on että kirjoitan <3 Ja iloista on se, että uusia sanoja löytyy, uusia ihmisiä, uusia ystäviä, uusia musafiiliksiä. Nyt luomisvaiheessa tuntuu kuin mitään muuta en haluaisikaan tehdä kuin antaa sanojen virrata ja tekemisen soljua ilman sisältä tai ulkoapäin tulevia estoja ja esteitä.

Kesällä kävin toteuttamassa unelmani pariviikkoisesta caminosta Espanjan pohjoisessa. Se oli huikea reissu. Minulla on nyt se olo, ettei pidä jäädä rakennettuihin uomiin vain sen takia, että ne on kerran rakennettu ja silloin vaivaa nähty. On olemassa uusia polkuja ja uusia teitä ja uusia maisemia ja uusia tapoja. Ja näillä tarkoitan ihan vaikka tapoja kirjoittaa lauluja.

On ihanaa kirjoittaa vähän uudella ja erilaisella otteella. Huomaan, että biisien aiheet laajenevat ja kirjavoituvat. Ja joku kysyikin, että teenkö enää gospelia. Siihen vastaan: jos varta vasten teen gospelalulun, se on silloin selvästi sitä. Virsi on virsi ilman epäilystä. Rukous rukousta. Kohde on aivan selvä.

Mutta yhtä pyhää on tehdä laulu kasvusta, ihmissuhtesta, maailman kauneudesta tai rumuudesta tai mistä tahansa mitä näen, elän, koen ja tunnen. Kaikki on hyvää, kun se on rehellistä minua. Kuten Bono äsken sanoi, suhteessa Jumalaan tai Jumalan edessä ei voi olla muuta kuin alkukantaisen rehellinen, ja siitä olemuksesta syntyy laulu, joka koskettaa. Ja kun sydän koskettaa sydäntä tai sielu sielua, se on pyhää. Ajattelen, että ensisijaisesti kirjoitan tekstejä, kirjoitan siis runoja. Joistakin runoista työstän lauluja. Ja runoja on joka lähtöön, ja sitä myöten lauluja.

On jotenkin rajoittavaa että lauluntekijänä pitää miettiä, onko gospellaulaja vai ei. Onko pyhänä pitämäni laulu toiselle pyhä vai ei? Kirjoitan kaikki lauluni edelleen Jeesukselle, eli Jumalalle, eli rakkaudelle - ystävälleni joka haluaa kuulla, mitä minulla on sydämelläni. Myös ne paskimmat fiilikset. Ja rakastavan katseen alla uskallan paljastaa nurjan puoleni, solmuni, kipuni, alastomuuteni - ja se on yhtä pyhää kuin lapsen itku ja ikävä äidin tai isän puoleen. Lapsenkaltainen. Se minä haluan olla, suhteessa lauluntekemiseen.

Minusta tuntuu, että kirjoitan tällä hetkellä lauluja jotka tulevat koskettamaan sinua alun kirjoitukseni tavoin. Kaikki tapahtuu hitaasti, hitaasti ja vieläkin hitaasti, mutta hyviä biisejä kannattaa todella odottaa.

Sinua kuuntelijani tänään ajatellen <3
... See MoreSee Less

View on Facebook

Terveisiä Caminolta pohjois-Espanjasta. Huikean hieno reissu, vaikka kesken jäi. Joskus koittanee osa 2 ja osa 3. Hyvää kesää ja tietä ja vaellusta kaikille missä olettekin! ... See MoreSee Less

View on Facebook

Konsertit

Uusimmat uutiset

Lehtisaaren kesäkodin tukikonsertti Jyväskylän Lounaispuistossa sunnuntaina

Lehtisaaren kesäkodin Tuki ry järjestää gospelkonsertin Jyväskylän Lounaispuistossa sunnuntaina 10.7.2016 klo 17-20.30. Ilmaiskonsertissa esiintyvät Jukka Leppilampi, Aina Valpas -kuoro, Kolmen keisarin liitto, ...
Lue Lisää

LupausNetin toivelista tänään Radio Deissä klo 11-12

Tänään kuullaan Radio Dein Kuuntelijan toivelista -ohjelmassa klo 11-12 LupausNetin toiveita. Mukana on levyarvostelujen mieleenpainuvimpia kappaleita höystettynä muutamalla herkullisella poiminnalla ...
Lue Lisää

LupausNetin Vuoden Valinnat 2015 – Vuoden debyytti – Tiina Ask & The Great Old Band, Vaeltajan tie

LupausNetin valinta Vuoden debyytiksi on Tiina Ask & The Great Old Bandin valloittava esikoisjulkaisu Vaeltajan tie. Hämmentävällä tavalla monipuolisuudellaan ja ...
Lue Lisää

Levyarvostelu: Tiina Ask & The Great Old Band – Vaeltajan tie

Vaeltajan tie on viime vuonna perustetun, pitkän linjan muusikoista koostuvan yhtyeen The Great Old Bandin ensimmäinen julkaisu. Levyn laulut ammentavat ...
Lue Lisää

Levyarvostelut

Levyarvostelu: Tiina Ask & The Great Old Band – Vaeltajan tie

Vaeltajan tie on viime vuonna perustetun, pitkän linjan muusikoista koostuvan yhtyeen The Great Old Bandin ensimmäinen julkaisu. Levyn laulut ammentavat ...
Lue Lisää
Share This